Cyber Crime

Ondernemers krijgen vandaag de dag steeds meer te maken met cybercriminaliteit. De gevolgen van cybercriminaliteit kunnen enorm zijn. Niet alleen voor uw organisatie, maar ook voor andere stakeholders binnen uw organisatie. 

BEC-fraude bijvoorbeeld, een woord dat u wellicht niet dagelijks hoort, maar uit onderzoek van het Openbaar Ministerie groeit BEC-fraude enorm. BEC-fraude is een vorm van cybercrime via e-mail en focust zich op e-mailcontacten binnen bedrijven. 

Een medewerker krijgt bijvoorbeeld een mailtje van de baas om geld over te maken, maar in werkelijkheid is dit mailtje van een crimineel. Maar door de hoge geloofwaardigheid van de persoonlijke groet van de baas, is er een kans dat de medewerker het gelooft en het geld overmaakt naar het rekeningnummer van de crimineel.

Of een werknemer krijgt een mail met een factuur die hij/zij verwacht, maar in de plaats van het goede rekeningnummer, is het rekeningnummer veranderd naar die van de crimineel.

Criminelen weten precies wat de gevoelige plekken van medewerkers zijn en hoe ze iets zo echt mogelijk kunnen laten lijken. Dit kan een bedrijf een schade opleveren. Adviseer uw klanten over hun cyberrisico’s en hoe ze dit kunnen verminderen. Wellicht is het voor grote bedrijven van belang om na te denken over een cyberverzekering.

Kijk voor meer informatie over BEC-fraude op:
www.kvk.nl

Deel dit bericht

Bekijk ook:

RI&E

Alle ondernemers met één of meer medewerkers in dienst, zijn werkgevers verplicht om een RI&E

Lees verder »